Herkend op foto, maar toch betwist man zware slag op hoofd bejaarde op tram in Oostduinkerke

© Getty Images
© Getty Images
Redactie KW

Een man uit De Panne ontkent met de meeste klem dat hij vanuit het niets een bejaarde man een zware slag toebracht op het hoofd. Dat gebeurde op de tram in Oostduinkerke. Nochtans werd S.D. herkend op een foto. “En toch ben ik dat niet”, houdt hij vol.

De feiten gebeurden op 10 november 2018 op de tram die richting De Panne spoorde. Op beelden was te zien hoe een bejaarde man rustig in zijn zetel zat. “Plots stond de man achter hem recht en gaf hem vanuit het niets een slag op het achterhoofd”, sprak de procureur. “Daarna stapte de dader gewoon af. De feiten zijn des te ergerlijk omdat ze vanuit het niets gepleegd werden en gelet op de leeftijd van het slachtoffer is dat een verzwarende omstandigheid. Er werden hem foto’s voorgelegd en daaruit herkende hij S.D. meteen. Ik vraag 6 maanden cel en 1.200 euro boete.”

“Hij was daar niet”

Slachtoffer F. stelde zich burgerlijke partij en vraagt een schadevergoeding. De man heeft nog steeds schrik om opnieuw de tram te nemen. S.D. gaat vol voor de vrijspraak. “Er is geen enkel bewijs”, sprak zijn advocaat. “Hij was daar helemaal niet aanwezig. Hij neemt sporadisch de tram, maar is nog nooit afgestapt in Oostduinkerke. Hij spoort enkel van familie in Nieuwpoort naar huis in De Panne. De beelden van het incident zijn schandalig, dat vinden wij ook. Een oudere man zomaar slaan, dat doe je niet. Maar nogmaals: op de beelden is S.D. zeker niet te herkennen.” Vonnis op 12 maart. (JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier