Graffitispuiter slaat toe op elf locaties in Brugge: vijf maanden celstraf met uitstel

© (Foto Pixabay)
Redactie KW

Een 21-jarige man uit Loppem heeft voor de Brugse strafrechtbank vijf maanden celstraf met uitstel gekregen voor graffiti. Op elf verschillende locaties in Brugge bracht V.W. telkens dezelfde tag aan.

Op 25 mei 2020 bracht V.W. aan de Mallebergplaats, Kandelaarstraat, Carmersstraat en Rodestraat de tag “Berks” aan op elektriciteitskasten en een vuilnisbak. Zowel boven als onder de “e” bevond zich een kenmerkend streepje. De politie kon de dader, Loppemnaar V.W., in de buurt van de Mallebergplaats klissen. De jongeman had enkele verfspuitbussen en een rode alcoholstift bij.

Verder onderzoek linkte V.W. aan gelijkaardige tags op nog zeven andere plaatsen in Brugge. Hij plaatste die onder meer op een betonnen duiker, een glascontainer, een seinbord, elektriciteitskasten en een verkeersbord. V.W. gaf de feiten toe waarna het parket hem de kans bood om enkele uren dienstverlening te doen. Zo zou hij niet vervolgd worden.

Maar omdat de dienstverlening maar half werd uitgevoerd werd de jongeman alsnog voor de strafrechter gedaagd. De verdediging vroeg een werkstraf maar dat zag de rechter niet zitten. (AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.