Reconstructie van moord op Leander Quintyn: dader werkte goed mee

©Wouter Meeus Wouter Meeus
©Wouter Meeus Wouter Meeus
Laurens Kindt

Het gerecht organiseerde donderdagavond een reconstructie van de moord op Leander Quintyn (32) in Tielt. Dader Jarod D. werkte volgens het parket goed mee.

De moord op Leander ‘Leo’ Quintyn dateert van 6 maart. De 32-jarige jongeman werd toen neergestoken door een onbekende dader en overleed later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. Wekenlang tastten de speurders in het duister in het onderzoek naar de moord. Er werden enkele verdachten aangehouden, maar die bleken niets met de feiten te maken hebben.

Op 26 april kwam er echter een doorbraak in de zaak. Een 19-jarige Tieltenaar, afkomstig uit het Antwerpse werd toen in de boeien geslagen op verdenking van de moord. Jarod D. had aan een vriend bekend dat hij de dader van de feiten was, waarop die vriend dat ter sprake bracht in een gesprek met de broer van Jarod D. Uiteindelijk kwam de ware toedracht ook de politie ter ore en pakten zij Jarod D. op.

De Felix D'hoopstraat werd hermetisch afgesloten.©Wouter Meeus Wouter Meeus.
De Felix D’hoopstraat werd hermetisch afgesloten.©Wouter Meeus Wouter Meeus.

Wat de jonge dader bezield heeft om Leander Quintyn schijnbaar zonder reden neer te steken, is onduidelijk. Slachtoffer en dader kenden elkaar naar verluidt niet. De speurders en de onderzoeksrechter hopen met de wedersamenstelling van donderdagavond enkele antwoorden te vinden op de vele vragen in het onderzoek. “De wedersamenstelling is vlot verlopen en de verdachte heeft goed meegewerkt”, zegt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge.

Naast Jarod D., vergezeld van zijn advocaat, waren ook de burgerlijke partijen aanwezig zijn. Pottenkijkers waren echter niet gewenst: een stuk van de straat was van 18 uur tot na middernacht hermetisch afgesloten met zwarte hekken.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.