Gemeentearbeider krijgt twaalf maanden celstraf met uitstel voor aanranding schoolmeisjes in park

Redactie KW

Een 58-jarige groenarbeider uit Knokke-Heist heeft in de Brugse rechtbank twaalf maanden celstraf met uitstel gekregen voor aanranding en belaging van vier schoolmeisjes in een park.

Op 28 mei 2019 was de gemeentearbeider onkruid aan het wieden in een klein openbaar park in Knokke-Heist. Een vijftienjarige schoolmeisje dat na de les lichamelijk opvoeding naar school terugkeerde via het park kruiste het pad van de man, die haar plots over het achterwerk wreef. Eenmaal terug op school bleek ze niet het enige slachtoffer van de man. Een ander vijftienjarig meisje verklaarde dat de man op haar terugweg zijn arm rond haar nek had gelegd en haar achterwerk had betast. Nog twee andere meisjes vertelden hoe hij hen bij de arm had gegrepen.

De arbeider beweerde dat de aanrakingen “per ongeluk” gebeurden omdat hij aan de slag was langs een heel smal paadje. Maar volgens zijn overste was dit niet geloofwaardig aangezien de man de beide handen nodig had om de lange stok van het onkruidmes te hanteren. Bovendien bleek op het proces dat de man recent ook ongepaste seksuele opmerkingen had gemaakt tegenover een begeleidster van het CAW.

De rechter achtte de feiten bewezen, maar hield rekening met het gunstig strafverleden van de man. “De beklaagde leidt een sociaal geïsoleerd bestaan en heeft nood aan begeleiding”, klonk het. (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier