https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Geen zin meer in afspraakje? Vrouw terecht na valse klacht voor verkrachting

Redactie KW

“Als jij smerig doet, zal ik dat ook doen.” Dat was het laatste wat een man uit Izegem hoorde van een vrouw waarmee hij korte tijd een overspelige relatie had. Ze diende een valse klacht voor verkrachting in en moest zich daarom voor de rechter in Kortrijk verantwoorden.

In september 2019 raakte de 38-jarige vrouw uit Menen via Messenger opnieuw aan de praat met een vroegere jeugdvriend uit Izegem. Hij stond op het punt om uit de echt te scheiden, zij was nog gehuwd. Maar al snel spraken ze in een hotel in Kortrijk af en volgde seks. Niet 1 keer maar 3 keer in amper 4 dagen.

Dat vond de man uit Tielt teveel van het goede en vooral te versmachtend. Toen hij de vierde keer niet meer wilde afspreken, volgde wraak: R.M. diende een klacht wegens verkrachting. Na onderzoek volgde uiteindelijk een seponering en diende de Tieltenaar op zijn beurt klacht in voor de lasterlijke aangifte.

“De seks gebeurde telkens met wederzijdse toestemming. Van verkrachting was helemaal geen sprake. De klacht berokkende me veel schade. Ze maakte van mijn leven een hel”, aldus het slachtoffer.

Op de koop toe vertelde de vrouw plots dat ze zwanger was van hem. Dat kon al helemaal niet want hij bleek gesteriliseerd.

De vrouw vroeg de rechter mild te zijn. “Ze ging door een moeilijke periode”, klonk het. Ze ontkende dat bepaalde Messengerberichten van haar kwamen, niettegenstaande ze met haar telefoon werden verstuurd. Vonnis op 18 oktober. (LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.