Geen straf voor vijftiger na partnergeweld: “Ze blijft diep in mijn hart zitten maar relatie kan niet meer”

Redactie KW

Onder invloed van alcohol ging een 57-jarige man uit Ledegem zijn vriendin zo te lijf dat ze een ribfractuur opliep. Het betekende het einde van hun 15-jarige liefdesrelatie maar ze bleven wel vrienden. De rechter in Kortrijk besliste de man geen straf op te leggen.

Op 29 mei 2021 gaf de man zijn vriendin slagen en schoppen. De openbare aanklager vorderde een celstraf van 4 maanden en een boete van 800 euro. Het was niet de eerste keer voor F.G. want ook in 2019 stond hij al eens terecht voor partnergeweld. Hij kwam er toen zonder straf vanaf. Vooral zijn alcoholverslaving speelde hem parten.

“Maar nu is hij af van de alcohol, neemt medicatie, laat zich begeleiden, volgde agressietherapie en een sociale vaardigheidstraining”, benadrukte zijn advocaat. Daarom vroeg hij de rechter er nog eens zonder straf vanaf te kunnen komen. Met het slachtoffer kwam hij tot een akkoord om 9.300 euro schadevergoeding te betalen.

“We zien elkaar nog regelmatig, als vrienden. Ze blijft diep in mijn hart zitten maar een relatie kan niet meer”, aldus de man. Gelet op de begeleiding en het akkoord tot betaling van de schadevergoeding besliste de rechter nog een tweede keer opschorting van straf toe te kennen. (LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier