Geen straf voor joyride op veld met preiplanten in Dentergem

Redactie KW

Een man uit Dentergem is in de Brugse rechtbank schuldig bevonden aan de vernieling van een akker met preiplanten. De rechter legde hem evenwel geen straf op.

Op 19 oktober 2019 werd op een akker langs de Moststraat in Dentergem 600 vierkante meter preiplanten vernield met een terreinwagen. De schade bedroeg 2.200 euro. De politie volgde een modderspoor naar een woning in de buurt en trof er de terreinwagen van K.E. (26) aan. De banden waren besmeurd, er hing een stuk prei aan een wielkast en bovendien stemden de bandprofielen van de wagen overeen met de afdrukken op het veld. Case closed dacht de politie.

K.E. kwam eind vorig jaar niet opdagen voor zijn proces en kreeg toen drie maanden celstraf met uitstel opgelegd. Na verzet kwam de zaak in februari opnieuw voor de rechtbank, waar de twintiger met een beschuldigende vinger naar zijn schoonvader wees. Maar die ontkende ook maar iets met de vernielingen te maken te hebben. De rechtbank hechtte geen geloof aan de beweringen van K.E., maar verleende hem de gunst van de strafopschorting. (AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.