Geen straf voor agent voor vuistslag aan vrouwelijke collega na overspelige relatie

Redactie KW

Zonder straf maar wel met een veroordeling. Zo eindigde een overspelige relatie met een collega-agente maandag voor een 33-jarige agent van de politiezone Mira. De rechter achtte het wel degelijk bewezen dat hij haar nadat de relatie spaak liep tijdens een nachtdienst in de combi een vuistslag op de arm gaf.

In het geheim startten de agent en de agente een overspelige relatie. Van hun collega’s was niemand op de hoogte. Maar uiteindelijk liep het spaak en besliste F.D. toch opnieuw voor zijn echtgenote te kiezen. De twee moesten na de breuk natuurlijk wel nog zien samen te werken en dat verliep niet van een leien dakje. “Hij wou graag praten over hoe ze professioneel verder konden werken, zij wou niet luisteren of praten”, aldus zijn advocaat Jan Leysen.

Tijdens de nachtdienst van 26 op 27 juni 2020 liep het volgens de vrouwelijke agente fout. “Ze vroeg het toetsenbord en kreeg het tegen de arm gegooid. Daarna volgde ook nog een vuistslag op de arm”, aldus haar advocaat Thomas Vandemeulebroucke. “Hij was kwaad omdat ze niet meer wou praten. Hij slingerde haar ook verwijten naar het hoofd, botste in de gang tegen haar schouder, remde met de combi toen ze net haar gordel had uitgedaan,…” “Het is heel jammer dat het zo afgelopen is”, aldus F.D. “De voorbije maanden deden zich geen incidenten meer voor maar de sfeer blijft gespannen. Het was niet de bedoeling dat het hele korps van de affaire zou afweten maar na die bewuste nachtdienst bleek het pv plots voor iedereen raadpleegbaar. Er gingen zelfs foto’s rond in het korps.” Hij vroeg de rechter hem vrij te spreken maar daar ging die niet op in. Hij gaf hem wel de gunst van de opschorting. Dat betekent dat F.D. schuldig is aan de opzettelijke slagen en verwondingen maar daar geen straf voor krijgt. Volgens de rechter gebeurde alles in een opwelling uit frustratie. Aan zijn ex, alias collega-agente, moet F.D. een schadevergoeding van 2.638 euro betalen. Ze liep blauwe plekken op en crashte nadien mentaal. (LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten