Frituuruitbater uit Nieuwpoort vrijgesproken voor slag aan intussen overleden vrouw

Redactie KW

Een 50-jarige frituuruitbater uit Nieuwpoort is door de strafrechter vrijgesproken in een zaak waarin hij vervolgd werd omdat hij een oudere vrouw in zijn zaak een klap zou hebben gegeven. De rechter bekeek de beschikbare camerabeelden van het incident “Het is duidelijk dat dit niet opzettelijk was en die vrouw zelf viel”, werd geoordeeld.

Op 10 juni vorig jaar kwam het in de frituur in Nieuwpoort-Bad tot een discussie tussen S.B. en twee andere klanten. Volgens de procureur ging die verder op straat. “Er was een hele discussie waarbij uitbater S.B naar buiten ging om de auto en nummerplaat van de klanten te filmen. Het tumult zette zich daarna binnen verder en plots gaf de man een harde klap aan mevrouw Y.D., die ook als klant in de winkel stond. De feiten werden gefilmd. Ik eis drie maanden cel en 800 euro boete.”

Daar was de advocaat van S.B. het niet mee eens. “Er was een discussie tussen twee klanten en zijn vrouw, die de echte uitbaatster is. Ze wilden de coronamaatregelen niet naleven en ze dreigden terug te komen. Daarom nam hij buiten een foto van hun auto. Maar hij werd door hen achternagezeten en vluchtte terug zijn zaak in, waar hij een duw kreeg en tegen die vrouw viel. Bekijk de camerabeelden maar: er is geen sprake van een klap. We vragen de vrijspraak.”

De rechter bekeek de beelden en stelde inderdaad vast dat de vrouw binnen niet geslagen werd maar zelf viel. S.B. werd vrijgesproken. Het slachtoffer is intussen overleden na een ziekte maar haar man eiste nog 2.000 euro schadevergoeding. Dat werd afgewezen. (JH)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten