Friturist uit Nieuwpoort riskeert celstraf na klap aan onschuldige vrouw

©Photographer: Andrey Popov gf
©Photographer: Andrey Popov gf
Redactie KW

Een 50-jarige frituuruitbater uit Nieuwpoort riskeert in de rechtbank drie maanden cel en 800 euro boete omdat hij een oudere vrouw in zijn zaak een klap had gegeven. Dat gebeurde toen S.B. een discussie had met andere klanten. “Hij heeft die vrouw nooit geslagen, hij viel tegen haar.”

Op 10 juni vorig jaar kwam het in de frituur in Nieuwpoort-Bad tot een discussie tussen S.B. en twee andere klanten. Volgens de procureur ging die verder op straat. “Er was een hele discussie waarbij uitbater S.B naar buiten ging om de auto en nummerplaat van de klanten te filmen. Het tumult zette zich daarna binnen verder en plots gaf de man een harde klap aan mevrouw Y.D., die ook als klant in de winkel stond. De feiten werden gefilmd. Ik eis drie maanden cel en 800 euro boete.”

Het was de man van Y.D. die zich namens de huwgemeenschap burgerlijke partij stelde. Y.D. overleed immers een half jaar geleden aan de gevolgen van een ziekte. Haar man vraagt een morele schadevergoeding van 2.000 euro.

Geen klap

“Schromelijk overdreven en niet terecht”, vindt de advocaat van S.B. “Er was een discussie tussen twee klanten en zijn vrouw, die de echte uitbaatster is. Ze wilden de coronamaatregelen niet naleven en ze dreigden terug te komen. Daarom nam hij buiten een foto van hun auto. Maar hij werd door hen achternagezeten en vluchtte terug zijn zaak in, waar hij een duw kreeg en tegen die vrouw viel. Er is geen sprake van een klap. We vragen de vrijspraak.” Vonnis op 23 april.

(JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.