Fikse boete voor verboden wapens bij ‘free fight’

Redactie KW

Een 39-jarige man uit Wevelgem moet van de rechter in Kortrijk een fikse boete van 2.000 euro betalen voor het bezit van verboden wapens. Bij een afspraak voor een ‘free fight’ in het kader van de voetbalwedstrijd Club Brugge – PSG kon hij geklist worden met een boksbeugel en bokshandschoenen. Hij zit vandaag in de cel op verdenking van drugshandel.

Eind 2020 vloog Dimitri W. samen met zijn vriendin in de cel op verdenking van drugshandel in de Kortrijkse regio. Daar verblijft hij nog altijd. Maar hij kwam dus al eerder in aanraking met het gerecht en van wapens is hij duidelijk niet vies. Bij ‘free fights’ spreken hooligans van voetbalclubs onderling af om te vechten.

Amper een week na de afspraak voor de ‘free fight’ onder voetbalsupporters kon hij in Wervik en Aalbeke (Kortrijk) nog twee keer met een stroomstootwapens en 12 vuurpatronen aangetroffen worden. Dat hij in het drugsmilieu opereerde, zal daar wellicht niet vreemd aan zijn. Het proces over de drugshandel komt er later nog aan. (LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten