Fietsende passant ziet koppel ruzieën in Geluwe en wordt bedreigd: “Bel de politie en ik ga je vermoorden”

Een 24-jarige jongeman uit Menen riskeert een voorwaardelijke celstraf van zeven maanden voor slagen aan en belaging van zijn ex-partner en bedreiging van een toevallige passant. “Bel de politie en ik ga je vermoorden”, kreeg de toevallig voorbij rijdende fietser te horen.

Begin november 2020 sprong de relatie na 1,5 jaar af tussen Musa K. en zijn vriendin. Toch spraken ze op 6 december 2020 tijdens een wandelingetje met de hond nog eens af in de buurt van de voetbalterreinen van SK Geluwe. Daar kwam het evenwel tot een schermutseling.

Een fietser reed voorbij en zag dat Musa K. zijn ex in de wagen probeerde te sleuren. Toen de man een opmerking gaf, kreeg hij mondelinge bedreigingen naar zijn hoofd geslingerd. K. bekende die, net als een duw die hij aan zijn ex-vriendin gaf. Dat hij er ook met haar gsm vandoor ging en haar al regelmatig had lastig gevallen, betwistte hij.

In 2019 liep hij al eens een veroordeling voor partnergeweld op. Hij vroeg de rechter een werkstraf te mogen uitvoeren. Dat deed hij eerder al eens. “Ik gaf haar wel een duw, maar probeerde haar niet in de auto te sleuren”, aldus K. Vonnis op 8 maart. (LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.