https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Fentanylpleister die man uit Bredene het leven kostte kan leveranciers vier jaar cel opleveren

Redactie KW

Een koppel uit Zwijndrecht riskeert in de Brugse rechtbank vier jaar effectieve celstraf voor het leveren van een fentanylpleister, die het leven kostte aan een 34-jarige Bredenaar. De vriendin van het slachtoffer riskeert twee jaar cel omdat ze onvoldoende hulp bood.

Op 17 juli vorig jaar verbleven het slachtoffer en zijn vriendin C.F. (30) op een camping in Bredene. Ze kregen die dag bezoek van T.L. (50) en N.D. (51) uit Zwijndrecht. De vier gebruikten samen drugs, waaronder cocaïne. Het slachtoffer kon evenwel de slaap niet vatten en besloot pijnstillers te slikken en een fentanylpleister te roken. Fentanyl is een pijnstillend middel dat vele malen sterker is dan morfine.

Omdat de man maar niet wakker werd, raakte zijn vriendin C.F. ongerust en stuurde ze foto’s en filmpjes van zijn toestand naar N.D.. Die gaf haar de raad om hem zijn roes uit te laten slapen en zijn ademhaling in de gaten te houden. C.F. rookte ’s avonds nog een joint en stelde uiteindelijk op 19 juli vast dat haar vriend overleden was.

C.F. beweerde dat ze de risico’s van fentanyl niet kende. “Ze had niet door dat de situatie zo ernstig was”, pleitte advocate Olivia Delille. “Ze heeft zich wel degelijk om haar vriend bekommerd.” T.L. en N.D. werden mee gedagvaard voor verzuim en omdat de pleister afkomstig bleek uit een doos in hun woning. Volgens Pieterjan Dens, de advocaat van N.D., is de herkomst van de pleister onduidelijk. “Bovendien kon mijn cliënte de ernst van de situatie onmogelijk inschatten”, stelde hij. T.L. kwam niet opdagen voor het proces. De uitspraak volgt op 18 januari.

(AFr)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.