Ex terecht voor belaging na vondst gps-tracker op auto slachtoffer

Redactie KW

Telefoontjes, rond de woning hangen, haar met de auto volgen, zelfs een gps-tracker op haar auto hangen,… Na het einde van een korte relatie bleef een 63-jarige man uit Ingelmunster zijn ex-vriendin lastig vallen. Daarom stond hij voor de rechtbank in Kortrijk terecht voor belaging. “Het is gedaan, ik wil haar uit mijn leven verbannen”, trok de man voor de rechter definitief een streep onder de gebeurtenissen.

Patrick V. en het slachtoffer kenden elkaar al langer. Maar toen ze elkaar in mei 2019 opnieuw tegen het lijf liepen startten ze een relatie. Lang duurde dat niet want al na 5 maanden kwam er een einde aan.

“Door zijn jaloerse kantjes”, aldus de vrouw. Volgens haar startte V. haar nadien lastig te vallen met tientallen telefoontjes, bleef hij rond haar woning hangen, dook hij op in de tuin van haar nieuwe vriend,… Hoe het mogelijk was dat hij diens adres had gevonden, bleek wat later toen de vrouw achterhaalde dat er op haar wagen een gps-tracker was geïnstalleerd. De openbare aanklager eiste een voorwaardelijke celstraf van 4 maanden en een boete van 400 euro.

“Ik hoop dat hij de boodschap heeft begrepen en mevrouw met rust laat”, klonk het. Volgens V. nam de vrouw regelmatig zelf opnieuw met hem contact op en deelden ze nog regelmatig het bed. “Ik heb ze graag gezien en er voor gevochten maar nu is het gedaan”, vertelde hij aan de rechter. “Ze liegt veel. Ik wil zelfs geen contact meer met haar hebben.” Hij toonde zich bereid een werkstraf uit te voeren voor de stalking. Vonnis op 30 juni. (LSi)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.