https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Ex-president ‘No Surrender’ vraagt vrijspraak voor bezit verboden munitie

Redactie KW

De voormalige president van motorbende No Surrender MC uit Zwevezele, vraagt in beroep de vrijspraak voor het bezit van niet-vergunde munitie.

Het gerecht viel op 7 mei 2018 binnen in de woning van A.T. (45) en acht andere motards. De politie hoopte er kalasjnikovs en pistolen aan te treffen, maar keerde van een kale reis terug. De mannen werden dan ook buiten vervolging gesteld.

Enkel A.T. werd voor de rechter gedaagd omdat in zijn woning in Ardooie achttien niet-vergunde patronen werden aangetroffen. Hij kreeg er tien maanden cel voor. Maar volgens zijn advocaat, Frank Scheerlinck, werd hij door de raadkamer buiten vervolging gesteld voor de wapens.

Logisch, want die waren er niet, maar ook op de munitie. In beroep vraagt hij dan ook de vrijspraak. Ook al omdat er nog een andere persoon in het huis van A.T. woonde. “Het is dus zelfs niet duidelijk van wie die munitie was.”

Het openbaar ministerie vindt wel dat de man moet bestraft worden voor de verboden munitie, maar vindt tien maanden cel wel overdreven. De procureur-generaal is akkoord met een werkstraf. A.T. zat enige tijd geleden in voorhechtenis op verdenking van poging tot moord op een ex-lid van No Surrender.

Het slachtoffer uit Brugge werd eind 2018 op gruwelijke wijze gefolterd omdat hij te loslippig zou zijn geweest. In de zaak rond de munitie volgt de uitspraak op 13 oktober. (OSM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten