https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Ex-cafébaas riskeert 2 jaar cel voor ontvoering en verkrachting 15-jarig meisje, ook vrienden verdacht

Redactie KW

De 33-jarige voormalige cafébaas van café Den Engel in Diksmuide riskeert 2 jaar cel voor de ontvoering en verkrachting van een amper 15-jarig meisje. Hij had het weglopertje onderdak gegeven in zijn café. Ook een stamgast die het kind misbruikte riskeert 2 jaar cel. Een derde man wegens misbruik zes maand cel.

De feiten dateren van eind 2019. De politie was toen voor de zoveelste keer op zoek naar de 15-jarige T. Het meisje verbleef in een voorziening van bijzondere jeugdzorg maar liep daar om de haverklap weg. Het meisje heeft geen ouders noch familie. Er was geweten dat ze ‘een relatie’ had met cafébaas Y.V., die toen café Den Engel in de Kiekenstraat uitbaatte. De man had tegen stamgasten al gezegd dat hij het meisje onderdak gaf, hij seks met haar had én T. zwanger bleek te zijn. Dinsdagavond 17 december viel de politie binnen in Den Engel en arresteerde Y.V. Het café werd toen gesloten.

Ontvoering en verberging

Naast Y.V. moet ook stamgast B.S. (22) uit Diksmuide en G.D. (22) uit Veurne zich verantwoorden. “Voor Y.V. wordt 2 jaar cel met uitstel gevraagd”, sprak de procureur. “Het meisje was gekend als wegloper en Y.V. hielp mee om het meisje verborgen te houden door haar in zijn café te verbergen. Daardoor is er ook sprake van ontvoering. Hij had geslachtsgemeenschap met haar en dat deed ook stamgast B.S., voor wie ik ook 2 jaar cel vraag. De man laat ook verstek gaan. Ook G.D. had seks met haar en daarvoor vraag ik 6 maanden cel. Alle mannen wijzen naar het uiterlijk van het meisje en stellen dat ze altijd beweerde ouder dan 18 te zijn maar dat is totaal ongeloofwaardig.” De advocaat van de voogd van het meisje vraagt 1.000 euro schadevergoeding.

Misleid

De advocaten van Y.V. en B.S. vragen de vrijspraak. “Hij was verliefd op haar en wou haar helpen”, stelt de raadsman van Y.V. “Zij heeft altijd beweerd dat ze 18 was. De seksuele betrekkingen waren ook met haar toestemming. Mijn cliënt wist dus niet dat hij iets verkeerd deed. Er is ook geen sprake van ontvoering want het meisje kon komen en vertrekken wanneer ze wil.”

Ook T. zou bij haar terugvinden gezegd hebben dat Y.V. geen straf verdiend. Volgens het meisje is dat anders voor B.S., die haar tegen haar wil misbruikte. G.D. tot slot leerde ze kennen in het uitgaansmilieu en op hem werd ze ook verliefd. “Zij heeft gelogen over haar leeftijd en uitte alleen maar gedragingen van een meerderjarige. Mijn cliënt werd door haar dus misleid toen hij met haar overnachtte bij hem thuis en seks had, op haar vraag”, stelde zijn advocaat.

Met T. gaat het intussen niet goed. Het meisje liep alweer weg vanuit de voorziening en werd intussen mama. De vader is geen van de beklaagden. Vonnis op 5 oktober. (JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten