https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Effectieve boete en voorwaardelijke celstraf voor twintiger na bedreiging sociaal assistentes: “Geen extra geld, dan vermoord ik je”

Redactie KW

Telkens hij van zijn begeleiders bij het OCMW van Roeselare geen extra leefgeld kreeg, dreigde een 21-jarige jongeman er mee hen te zullen vermoorden.

Toen hij op 18 augustus met een mes in de inkomhal van het Welzijnshuis rondzwaaide, werden de bedreigingen plots wel heel reëel. De rechter veroordeelde hem tot een voorwaardelijke celstraf van 6 maanden en een effectieve boete van 800 euro.

In april bedreigde Jeamie T. al eens een bewakingsagent in het Welzijnshuis. Enkele dagen later liet hij spraakberichten achter waarin hij dreigde met vernielingen, brandstichting of moord. Ook maatschappelijk werkers kregen het te verduren.

Trieste hoogtepunt kwam er op 18 augustus toen hij het Welzijnshuis met een mes binnen stapte en er mee in het rond zwaaide. Toen de politie ter plaatse snelde, liet hij zich ook niet zonder slag of stoot arresteren. Aangezien T. niet kwam opdagen, werd zijn proces bij verstek behandeld. (LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.