Eerst samen met ex op restaurant, daarna tegen muur geduwd, bij keel gegrepen en gewurgd: dertiger krijgt jaar voorwaardelijke celstraf en boete

Redactie KW

“Het was plezant en gezellig.” Maar enkele uren na een restaurantbezoek duwde een 33-jarige man uit Roeselare zijn ex op 16 juni met het hoofd tegen de muur, greep haar bij de keel en probeerde haar te wurgen. Het leverde hem een voorwaardelijke celstraf van 1 jaar en een boete van 1.200 euro op.

Na een relatie van zo’n 3 maanden maakten L.R. en zijn vriendin er halfweg juni een einde aan. Toch gingen ze 2 dagen later nog eens samen op restaurant, doken ze ook in bed maar de discussies waren nooit veraf. Vooral niet toen L.R. in haar gsm berichtjes van andere mannen vond. “Hij werd boos, sloeg haar hoofd tegen de muur en probeerde haar te wurgen. Hij had gedronken en dat is zijn probleem”, vond de openbare aanklager.

L.R. liep voor de politierechtbank al 7 veroordelingen op voor alcoholintoxicatie en moest al zijn rijbewijs inleveren. “Wat die avond gebeurde, was niet netjes. Ik ben beschaamd”, aldus de dertiger. “Het mag en kan niet meer gebeuren.” Hij liep al eerder eens een veroordeling voor partnergeweld op. “Ik ben al 8 weken gestopt met drinken”, vertelde hij nog aan de rechter. Als hij zich laat begeleiden voor zijn alcoholproblematiek blijft de uitgesproken celstraf van 1 jaar voorwaardelijk. (LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.