Duo staat terecht voor steekpartijen in Kortrijkse binnenstad

Redactie KW

Twee twintigers uit Kortrijk en Antwerpen riskeren tot 2 jaar cel voor twee steekpartijen in de Kortrijkse binnenstad. Na een avondje uit liepen drie vrienden steekwonden op na een confrontatie met één van hen. “Het mes ketste af op een bot waardoor de nieren maar nipt niet geraakt werden”, schetste de openbare aanklager de ernst.

Op 4 februari 2018 verlieten drie vrienden na een avondje uit de Burgemeester Reynaertstraat. Ze kregen het aan de stok met Zabi A. (21) uit Antwerpen en een minderjarige jongen uit Kortrijk. “Voor iets banaals, een sigaret of zo”, aldus één van de slachtoffers. Samen met zijn twee vrienden werd hij door Zabi A. en zijn minderjarige vriend met een mes aangevallen op het Schouwburgplein. Camera’s registreerden de schermutselingen. Eén van de vrienden liep 4 snijwonden en een klaplong op, een tweede kreeg 6 messteken in de rug. Het was vooral de minderjarige die de messteken uitdeelde.

Nog een vechtpartij

Enkele maanden voordien, op 4 september 2017, was de minderjarige samen met zijn broer Mohammad M. (24) uit Kortrijk ook al betrokken bij een vechtpartij op ’t Plein. Ook toen was er sprake van het vertoon van een mes. De minderjarige moest zich al voor de jeugdrechter verantwoorden, Mohammed M. vroeg de vrijspraak en Zabi A. daagde niet op voor het proces. De Aghaanse familie M. heeft in de Kortrijkse regio een kwalijke reputatie sinds Mohammed T.M. (22) in oktober 2018 in de Oude Vestingsstraat studente Youlia Soboleva (19) en Nessar Jamshidi (18) vermoordde bij de zogeheten kotmoord. Vonnis op 14 december. (LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.