Duo breekt oogkas Oostkampenaar tijdens discussie over verdwenen gsm: parket eist tot een jaar cel

© Getty Images
Redactie KW

Een 29-jarige Oostkampenaar riskeert voor de Brugse rechtbank een jaar cel omdat hij een man een oogkasbreuk sloeg tijdens een discussie over een verdwenen gsm. Een Bruggeling riskeert zes maanden cel voor zijn aandeel in de feiten.

Op 24 april vorig jaar waren Oostkampenaar G.L. (29) en Bruggeling G.R. (29) aanwezig in de woning van het slachtoffer in Oostkamp. Eerder die dag waren al spanningen geweest omdat de gsm van een vrouw in hun gezelschap verdwenen was. Ze hoopten die te kunnen recupereren bij het slachtoffer.

Vuistslag in gezicht

Nadat ze nog iets gedronken hadden gaf G.L. plots een harde vuistslag in het gezicht van het slachtoffer, dat vluchtte naar de slaapkamer. G.R. achtervolgde hem en gaf de man vervolgens nog enkele klappen. Het slachtoffer hield aan de afranseling een gebroken oogkas over.

Tijdens het proces verwees de procureur naar het zware strafblad van G.L., die al heel wat veroordelingen opliep voor geweld. In het voorjaar van 2014 kreeg hij dertig maanden voorwaardelijk voor zijn betrokkenheid bij een ripdeal met dodelijke afloop in Assebroek. Later werd die straf alsnog effectief nadat L. zijn moeder had bedreigd met een mes.

Uitspraak op 13 juni

In het huidige dossier riskeert G.L. een jaar effectieve celstraf. Zijn advocaat drong aan op mildheid. Bruggeling G.R. kwam niet opdagen voor zijn proces. Hij kijkt aan tegen zes maanden cel. De uitspraak volgt op 13 juni. (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier