Drugsverslaafde (37) voor derde keer terecht voor partnergeweld

Redactie KW

Ook een mail van zijn partner naar de rechter kon niet verhinderen dat een 37-jarige man uit Roeselare zich voor de derde keer in zijn loopbaan moest verantwoorden voor partnergeweld. Of hij ook nog een kans verdient van die rechter, zal afhankelijk zijn van het verloop van zijn drugsbegeleiding.

Op 21 januari 2020 vergreep Kevin V. zich opnieuw aan zijn vriendin. Ze kreeg een bord naar het hoofd gegooid, kreeg slagen en schoppen en werd bij de keel gegrepen. Toen de politie ter plaatse kwam, stelden ze vast dat de vrouw verwondingen aan het gezicht had opgelopen. V. was niet aan zijn proefstuk toe. Naast veroordelingen voor diefstallen en drugs werd hij ook al twee keer eerder voor partnergeweld veroordeeld. Zijn advocaat vroeg de rechter probatievoorwaarden op te leggen die hem zouden helpen van de drugs af te geraken. “Vandaag verblijft hij bij zijn moeder en draagt hij een enkelband”, klonk het. “De gevangenis zal hem niet van zijn drugsverslaving af helpen.”

De rechter stelde de zaak naar 8 maart uit. Tegen dan moet blijken of de opgestarte drugsbegeleiding een positief verloop kent. “Dan, maar alleen dan, overweeg ik hem een laatste kans te geven”, waarschuwde de rechter. (LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.