Dronkenlap gaat buurman met breekmes te lijf aan Brugse supermarkt: zes maanden voorwaardelijke celstraf

Redactie KW

Een 67-jarige Bruggeling heeft in de Brugse rechtbank zes maanden voorwaardelijke celstraf gekregen voor bezit van een verboden wapen.

K.T. liep op 1 juni aan de inkom van een Delhaize-filiaal in Brugge zijn bovenbuurman tegen het lijf. De twee mannen leefden al een tijdje in onmin en het kwam tot een discussie waarbij T. plots een breekmes uit zijn zakken haalde. De man, die zwaar gedronken had, haalde uit naar de keel en het gezicht van zijn buur, maar een bewakingsagent zat er meteen tussen en kon T. ontwapenen. De buurman bleef ongedeerd.

Omdat het niet duidelijk was of het lemmet van het breekmes al dan niet was uitgeschoven werd T. niet vervolgd voor poging tot doodslag. Hij moest zich enkel verantwoorden voor verboden wapenbezit. Tijdens het proces in de Brugse rechtbank vroeg het Openbaar Ministerie zes maanden voorwaardelijke celstraf.

K.T., die zich tijdens zijn politieverhoor naar eigen zeggen niets meer kon herinneren van het incident, kwam zich zonder advocaat verdedigingen in de rechtbank. “Ik drink enkel thuis”, minimaliseerde hij zijn alcoholprobleem. De rechter legde hem een reeks voorwaarden op voor de komende drie jaar. Zo moet hij zijn drankprobleem aanpakken. Doet hij dit niet dan kan zijn celstraf effectief worden. (AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.