Drie West-Vlaamse verdachten van homejacking in Steenokkerzeel opgepakt, slachtoffers in levensgevaar

Bron: Belga

In Kortrijk is dinsdag de derde verdachte gearresteerd van een gewelddadige homejacking die vrijdagnacht plaatsvond in Steenokkerzeel. Dat meldt het parket Halle-Vilvoorde. Maandag waren in het Limburgse Munsterbilzen al twee andere verdachten opgepakt. Bij de homejacking raakten een 57-jarige man en 54-jarige vrouw levensgevaarlijk gewond. Eén van de daders is een neef van de 54-jarige vrouw.

Beide slachtoffers waren vrijdagnacht aanwezig in hun woning in Steenokkerzeel toen de drie verdachten, twee mannen van 35 en 38 jaar en vrouw van 33 jaar, aanbelden. De daders verschaften zich toegang tot de woning en dienden beide slachtoffers messteken en slagen toe. Ze eisten de autosleutels, de boorddocumenten van de voertuigen, geld en vuurwapens. De slachtoffers werden vervolgens gekneveld met tape en kabelbinders aan handen en voeten.

De verdachten verlieten de woning langs de achterkant en namen een personenvoertuig en camper mee, alsook een bankkaart, auto- en huissleutels en een gsm. De vrouw slaagde erin de buren te alarmeren, die vervolgens de hulpdiensten belden. Beide slachtoffers werden in levensgevaar afgevoerd naar het ziekenhuis en zijn nog steeds in levensgevaar.

Het parket vorderde meteen een onderzoeksrechter en de politie slaagde erin de verdachten te lokaliseren in Munsterbilzen. Daar konden twee verdachten, de 35-jarige man en de 33-jarige vrouw uit Kortrijk, maandagochtend met behulp van de speciale eenheden gearresteerd worden.

De 35-jarige man is een neef van het vrouwelijke slachtoffer en de 33-jarige vrouw is zijn partner. Beiden zijn dinsdag voor de onderzoeksrechter verschenen en onder aanhoudingsbevel geplaatst.

De derde verdachte, een 38-jarige man uit Harelbeke, kon dinsdag gearresteerd worden in Kortrijk. Hij zal woensdag voor de onderzoeksrechter verschijnen.

Over het motief voor de feiten is momenteel nog niets bekend.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.