Drankverslaafde vrouw uit Oostende valt agenten aan in politiecel: zes maanden cel

Redactie KW

Een 38-jarige vrouw uit Oostende heeft in de Brugse rechtbank zes maanden voorwaardelijke celstraf gekregen voor weerspannigheid.

Op 29 september vorig jaar belandde E.D. in de politiecel wegens verstoring van de openbare orde. De vrouw kwam maar niet tot bedaren en dreigde ermee haar man te vermoorden. Het volgende moment dreigde ze met zelfmoord en begon ze de mouwen van haar trui rond haar nek te binden. Hierop greep de politie in.

“De beklaagde was niet voor rede vatbaar en begon wild om zich heen te schoppen”, schetste de procureur de feiten. “Ze probeerde te bijten en sloeg twee agenten in het gezicht.” E.D., die met een drankverslaving kampt, verklaarde achteraf dat de agenten haar met geweld tegen de muur hadden geduwd en dat dit haar deed denken aan haar agressieve ex.

Het was niet de eerste keer dat E.D. problemen veroorzaakte. Eind vorig jaar kreeg ze zes maanden cel omdat ze een pluk haar van een agente had uitgetrokken. De vrouw drukte tijdens het proces haar spijt uit. Als voorwaarden legde de rechter haar donderdag onder meer een strikt alcoholverbod op. Ze moet zich ook psychiatrisch laten begeleiden. (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier