Drankverslaafde man staat terecht voor racistische uitlatingen op bus in Brugge

De feiten gebeurden op een bus.©CHARLOTTE GEKIERE BELGA
De feiten gebeurden op een bus.©CHARLOTTE GEKIERE BELGA
Redactie KW

Een 42-jarige man staat in de Brugse rechtbank terecht voor aanzetten tot discriminatie. De Bruggeling slingerde op de bus racistische verwijten naar het hoofd van een passagier.

Op 15 juli 2019 nam C.J. in zwaar beschonken toestand de bus naar een ontwenningskliniek om zich op te laten nemen voor zijn drankprobleem. In de buurt van ’t Zand in Brugge begon hij een passagier van vreemde origine te viseren. “Hij verweet het slachtoffer allerlei zaken die te maken hadden met zijn uiterlijk en religie”, verduidelijkte de procureur. “De buschauffeur kwam uiteindelijk tussenbeide en stelde de beklaagde voor de keuze: zwijgen of afstappen.”

Schaamte

Het slachtoffer verwittigde de politie en die kwam C.J. aan de bushalte arresteren. Het parket stelde een minnelijke schikking voor, maar de man betaalde die niet waardoor de zaak voor de strafrechter kwam. “Mijn cliënt herinnert zich niet alles van de feiten, maar schaamt zich diep”, pleitte de advocaat van C.J. “Hij wil dan ook zijn excuses aanbieden bij het slachtoffer. Intussen heeft hij zich herpakt en volgt hij een opleiding. Hopelijk kan een werkstraf volstaan.” De uitspraak volgt op 1 april. (AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.