https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Dolgedraaide man (40) die koppel klem reed op E40 en belaagde met ijzeren staaf aangehouden op verdenking van poging doodslag: “Ronduit crimineel gedrag”

Redactie KW

De 40-jarige man uit Oostkamp die vorige week een koppel van de baan probeerde te rijden op de E40, is aangehouden op verdenking van poging doodslag, kwaadwillige belemmering van het verkeer en inbreuken op de wapenwetgeving. Dat bevestigt het parket van Brugge.

Op videobeelden die het koppel maakte is te zien hoe hun belager hen uiteindelijk klemrijdt ter hoogte van Loppem en met een ijzeren staaf in z’n hand op hen afstormt. Daarvoor probeerde hij hen al meermaals van de baan af te rijden. Het parket tilt zwaar aan de feiten. “Het gaat om ronduit crimineel gedrag met potentieel dodelijke afloop voor de slachtoffers en andere voertuigen”, zegt procureur Frank Demeester.

De feiten dateren van een tiental dagen geleden. Een 56-jarige man uit Kortenaken en zijn vrouw reden rond 20.30 uur met hun Porsche op de E40 richting kust, toen ze ter hoogte van Beernem geconfronteerd werden met een bumperklever. Het bleek een donkergrijze Mercedes te zijn die aan hoge snelheid op de linkerrijstrook was komen aanstormen. “De bestuurder begon te toeteren en maakte veel misbaar. Toen ik terug invoegde, begon hij naast me te rijden”, getuigde het slachtoffer eerder. “De man had een ijzeren staaf in z’n hand en probeerde ons een eerste keer van de baan te rijden. Ik ben rij-instructeur en kan dus goed met een voertuig overweg. Ik slaagde erin om op de snelweg te blijven. Voor hetzelfde geld waren we toen al overkop gegaan.”

Weinig mildheid bij openbaar ministerie

Het koppel vervolgde hun weg, maar de dolgedraaide bestuurder bleef hen kilometers lang achtervolgen. Op de beelden is te zien hoe waanzinnig de bestuurder van de donkere Mercedes tekeer gaat. Tot vier keer toe probeerde hij de Porsche van de baan te rijden. Ter hoogte van Loppem liep de situatie helemaal uit de hand. De roekeloze bestuurder reed het Vlaams-Brabantse koppel klem op de rechterrijstrook, waarna hij het onmogelijke deed. De man stapte uit met een ijzeren staaf in z’n hand en stormde op hun wagen af. Op de achtergrond moeten claxonnerende voertuigen vol in de remmen. Uiteindelijk ging de bestuurder lopen. De slachtoffers dienden klacht in en aan de hand van de videobeelden kon de dolgedraaide chauffeur gevonden worden.

“Hij werd uitgenodigd voor verhoor”, zegt procureur Frank Demeester. “De man werd voorgeleid voor de onderzoeksrechter die besloot hem aan te houden.” De chauffeur wordt verdacht van poging doodslag, kwaadwillige belemmering van het verkeer en inbreuken op de wapenwetgeving. “Het spreekt voor zich dat dergelijk gedrag niet thuishoort op de snelweg”, zegt Frank Demeester. “Het gaat om ronduit crimineel gedrag met potentieel dodelijke afloop voor de slachtoffers of inzittenden van andere voertuigen. De verdachte dient op weinig mildheid te rekenen van de zijde van het openbaar ministerie.” (MM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten