Discussie tussen liefdesrivalen laait na 30 jaar opnieuw op: vijftiger terecht voor vuistslag aan jeugdvriend

Redactie KW

Dertig jaar nadat zijn eerste echtgenote hem met zijn jeugdvriend bedroog heeft een 55-jarige man uit Geluwe (Wervik) zijn jeugdvriend een stevige vuistslag gegeven. Daarom moest hij zich voor de rechtbank in Kortrijk verantwoorden. In dezelfde discussie deelde ook een buurman in de brokken.

Zo’n 30 jaar geleden bedroog de echtgenote van Mario D. hem met zijn jeugdvriend. Het leidde niet alleen tot een huwelijksbreuk maar ook tot een breuk in de vriendschap tussen beide heren. Ze verloren elkaar uit het oog, tot ze vele jaren later elkaar opnieuw in het uitgaansmilieu tegen het lijf liepen.

Ondanks de eerste stroeve contacten groeiden ze na verloop van tijd opnieuw naar elkaar toe als vrienden, in zoverre zelfs dat Mario D. werd uitgenodigd om de nieuwe stereo-installatie van de vriend uit te testen.

Dat ging gepaard met heel wat alcohol, nog enkele cafébezoeken en eindigde uiteindelijk in de woning van D. in Geluwe. Maar daar laaide de oude vete opnieuw op, met een vuistslag en een gebroken neus tot gevolg. Een buurman kreeg ook nog een slag. De openbare aanklager vorderde voor D. een voorwaardelijke celstraf van 5 maanden. Vonnis op 6 oktober. (LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.