Discussie over gevallen bromfiets eindigt in vechtpartij op klaarlichte dag in centrum Roeselare

Een discussie over een gevallen bromfiets eindigde op 22 augustus 2020 op klaarlichte dag in het Roeselaarse centrum in een minutenlange vechtpartij. Vier verdachten uit Harelbeke moesten zich voor de rechtbank in Kortrijk verantwoorden voor de slagen die ze aan de eigenaar van de bromfiets uitdeelden.

© Getty Images
© Getty Images

Op 22 augustus 2020 brachten Dumitrel I. (36) en zijn vriendin Charlotte W. (29) uit Harelbeke een bezoekje aan de grootmoeder van de vrouw in de Henri Horriestraat in Roeselare. Twee landgenoten van Dumitrel uit Harelbeke vergezelden hen en deden tijdens het familiebezoekje een terrasje.

Op de terugweg liep of duwde Dumitrel I. voor Bistro Henri een bromfiets van een buurman omver. Dat gebeurde nadat hij in beschonken toestand de bistro was binnengestapt om alcohol te vragen en hem dat geweigerd werd. De eigenaar van de bromfiets wou verhaal halen bij het viertal, maar kreeg het minutenlang aan de stok met hen.

Een filmpje kon maandag op de rechtbank afgespeeld worden. Volgens de openbare aanklager liet vooral Dumitrel I. zich niet onbetuigd en moest hij zelfs tegengehouden worden om niet nog meer slagen en stampen uit te delen. Hij vorderde voor het viertal nochtans dezelfde straf: zes maanden celstraf en 600 euro boete.

Volgens Dumitrel I. en Florin A. (48) uit Harelbeke kregen ze eerst zelf een slag van het slachtoffer. Vonnis op 8 maart. (LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.