Diksmuideling (33) slaat raam stuk van ex-vriendin: “maanden depressief geweest”

© gf
© gf
Redactie KW

Een 33-jarige Diksmuideling riskeert vier maanden cel en 400 euro boete omdat hij ‘s nachts een raam vernielde bij zijn ex-vrienden. Volgens K.R. zelf is dat het gevolg van een toxische relatie: “ik ben maanden depressief geweest”, zegt hij.

De 33-jarige K.R. kwam zich alleen verantwoorden en zijn ex stelde zich geen burgerlijke partij. K.R. vergoedde immers onlangs de 291 euro schade die hij aanrichtte aan haar woning in Diksmuide. “Op 18 december vorig jaar hoorde slachtoffer G. rond 4 uur de bel, maar deed niet open”, schetste de procureur.

“Toen er maar bleef gebeld worden en geklopt op de ramen en de deur keek ze naar buiten en herkende ze haar ex-vriend K.R. Ze vroeg hem te vertrekken zodat hij haar zoontje niet zou wekken. Kort nadien hoorde ze een ruit breken waarna ze een berichtje kreeg van de overbuurman die de feiten had gezien. Het glas van de inkomdeur was stukgeslagen. Die hoorde een man ‘shit’ roepen en daarna vertrekken met een witte Volkswagen Caddy. Bij het onderzoek kwam werd K.R. snel als verdachte gezien, maar die beriep zich op zijn zwijgrecht en wou niks vergoeden. Anders had hij wellicht een minnelijke schikking gehad. Nu vorder ik 4 maanden cel en 400 euro boete,” aldus de procureur.

K.R. gaf de feiten alsnog toe. “Het glas inslaan was een ongeluk. Ik liet me gaan in de toxische relatie van aantrekken en afstoten en ben zelfs maanden depressief geweest. Nu laat ik me niet meer vangen en wil ik G. niet meer zien.” Vonnis op 11 juni. (JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier