Dertiger uit Harelbeke gaat uit de bol na kop-staartbotsing en in politiecommissariaat

© Getty Images
Redactie KW

Een kop-staartbotsing in Sint-Eloois-Vijve (Waregem) was voor een 37-jarige man uit Harelbeke het begin van heel wat ellende. Hij stond voor de rechter terecht voor slagen, vernielingen aan een politiecombi en –cel en weerspannigheid.

In november 2021 reed James B. achteraan in op een voorligger. Het slachtoffer belde haar echtgenoot omdat er in haar wagen ook nog een baby zat waar ze zich over moest ontfermen. Toen de man, een politieagent, ter plaatse kwam en vaststelde dat B. wellicht alcohol had gedronken, wou hij de politie bellen. Dat werkte bij B. als een rode lap op een stier. Hij verkocht de echtgenoot een vuistslag. Twee medewerkers van een busfirma kwamen tussen en konden erger voorkomen.

Schoppen tegen combi

Het leverde B. een ritje naar het politiekantoor en een proces-verbaal op. Maar daarmee was de kous nog niet af. Bij het buitenkomen uit het politiekantoor vond de man het nodig tegen de zijspiegel van een politiecombi te schoppen. Hij kon niet zonder slag of stoot opgepakt en opgesloten worden, maar in de politiecel zorgde hij er met toiletpapier nog voor dat de parlofoon en camera hem niet meer in de gaten konden houden. Met een muntstuk kraste hij zijn naam op de celmuren.

Alcoholverslaving

Voor B. was het niet zijn eerste aanraking met de politie. Zijn alcoholverslaving leverde hem al eerder problemen en veroordelingen op. De openbare aanklager vorderde een celstraf van 8 maanden en een boete van 800 euro maar kon akkoord gaan met begeleidende voorwaarden om zijn alcohol- en drugsverslaving aan te pakken. “Hij was op de goede weg maar na verlies van partner en job ging het opnieuw bergaf”, aldus zijn advocaat. “Hij beseft dat hij een probleem heeft en laat zich ondertussen al 4 weken residentieel behandelen. “Ik was mezelf niet en wil mijn leven beteren”, aldus B. Vonnis op 9 februari. (LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.