https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Dertiger terecht voor partnergeweld nadat slachtoffer deur opent met blauwe ogen

Redactie KW

“Van de trap gevallen.” Dat was aanvankelijk de verklaring van de vrouw van een 35-jarige man uit Zwevegem toen ze met blauw opgezwollen ogen de deur voor de politie opende. Hij stond voor de rechter in Kortrijk terecht voor partnergeweld.

Op 4 augustus wou de politie Dieter D. oppakken na een klacht voor bedreigingen. Toen zijn partner de deur opende, had ze blauw opgezwollen ogen en blauwe plekken op benen en armen. Van haar val van de trap geloofden de agenten geen snars. Hun vermoeden bleek juist. De vrouw verklaarde de week voordien in de slaapkamer een tiental vuistslagen te hebben gekregen van haar stomdronken partner. D. bekende en erkende meteen ook met een alcoholprobleem te kampen.

“Ik stopte mijn job in de bouw door psychische en medische problemen en begon steeds meer alcohol te drinken uit verveling, stress of uit impulsiviteit”, vertelde hij aan de rechter. Hij toonde zich bereid voorwaarden en begeleiding te volgen. Het koppel is nog altijd samen. “Zonder alcohol is het een brave man”, zo verklaarde ze. De vrouw vroeg geen schadevergoeding. De openbare aanklager vorderde een voorwaardelijke celstraf van 8 maanden en een boete van 400 euro. Vonnis op 6 september. (LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten