Dertiger slaat eigen oom ziekenhuis in: “Alcoholmisbruik is zijn enige probleem”

Redactie KW

Na een banale discussie over de plaatsing van een deurslot sloeg een 32-jarige man uit Wervik zijn eigen oom het ziekenhuis in. Voor de Kortrijkse strafrechter riskeert hij daar een celstraf van 30 maanden voor. “Ik wil vooral dat hij behandeld wordt voor zijn problemen”, aldus het slachtoffer, die ook wel 7.500 euro schadevergoeding vroeg.

Na een huwelijksfeest en overmatig alcoholgebruik trok Mike V. naar zijn oom. Die had hem geholpen bij de plaatsing van een deurslot maar er was discussie over de juistheid van dat karweitje. Een buurman zag hoe de situatie escaleerde en het V. zijn oom met een stoel op het hoofd sloeg en zijn bebloede gezicht in een wurggreep hield. V. bleef door razen en dreigde er mee een hamer te halen om hem dood te slaan. Toen agenten ter plaatse kwamen, bleef hij onder invloed van alcohol en drugs maar door razen. In het ziekenhuis gaf hij zelfs een verpleegster een slag. Zelf liep hij een neusbreuk op toen hij tijdens een schermutseling ten val kwam. Zijn oom verkeerde even in levensgevaar en liep onder meer een oogkasbreuk op.

Een onbekende voor het gerecht is Mike V. niet. Hij liep al 14 eerdere veroordelingen op. De openbare aanklager eiste een celstraf van 30 maanden met begeleidende voorwaarden voor poging doodslag op zijn 67-jarige oom. Zelf vroeg zijn advocaat hem te veroordelen voor slagen en verwondingen en inderdaad begeleidende voorwaarden aan de celstraf te koppelen. “Zijn alcoholmisbruik is zijn enige probleem”, klonk het. Vonnis op 27 juni. (LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.