Dertiger riskeert 20 maanden cel voor aanhoudend partnergeweld

Redactie KW

Er hangt een 38-jarige man uit Moorslede een effectieve celstraf van 20 maanden boven het hoofd. Ondanks een eerdere veroordeling voor partnergeweld bleven het voorbije jaar de klachten over geweld tegen zijn vriendin binnenstromen. Een nieuwe dagvaarding voor de correctionele rechtbank van Kortrijk is het gevolg.

Eind 2018 al liep Detleff D. een veroordeling voor geweld tegen zijn vriendin op. Veel effect had de uitspraak niet want zowel op 15 mei, 21 juni, 19 juli, 7 oktober als op 19 december kreeg de vrouw het hard te verduren. Buren verklaarden dat ze al regelmatig getuige waren van klappen die ze van haar vriend moest incasseren. Vaak diende de vrouw geen klacht in of trok ze die nadien opnieuw in. “Tegen de deur gelopen”, verklaarde ze toen naar de oorzaak van verwondingen in het gezicht werd gepolst. D. ontkende niet.

“Maar hij is niet zomaar geworden wie hij is”, pleitte zijn advocaat. “Zijn moeder sloeg hem, zijn vader had een alcoholprobleem, zelf raakte hij ook aan de drank en de drugs.” “Ik heb er spijt van”, aldus D. zelf. “Het had allemaal niet mogen gebeuren. Ik werk aan mijn problemen. De relatie gaat nu beter. Ik zie mijn vriendin graag.” Vonnis op 30 juli. (LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier