Dertiger krijgt twee jaar cel voor verkrachting schoonzusjes

Ondanks zijn luide roep om een vrijspraak is een 31-jarige man uit Kortrijk door de strafrechter toch veroordeeld voor de verkrachting van zijn twee tienerschoonzusjes. Hij kreeg een celstraf van 40 maanden, waarvan 2 jaar effectief. Meer dan een jaar lang zat hij al in voorhechtenis. “Dit is een wraakactie van hun moeder”, verdedigde hij zich.

©Michael C Gray iStock
©Michael C Gray iStock

Samen met zijn partner, een meerderjarige zus van de twee vermeende slachtoffertjes, ontfermde J.L. zich over de kinderen. Zij waren door een moeilijke gezinssituatie bij de moeder door de jeugdrechter in zijn gezin geplaatst. Het was een opvoedster van één van de twee mentaal beperkte meisjes van 13 jaar die aan de alarmbel trok. Volgens de openbare aanklager was er sprake van meerdere verkrachtingen, zowel thuis als in de auto. Hij zou zelfs eens voorgesteld hebben om zonder condoom “een kindje te maken”. Ze baseerde zich daarvoor op verklaringen van de kinderen tijdens hun audiovisueel verhoor. “Georkestreerd door hun moeder, die zelf een partner heeft die haar dochter heeft misbruikt”, vond de verdediging van J.L.

Onder toezicht

“Ik heb altijd alles voor hen gedaan. Zelf heb ik ook zes kinderen. Ik zou niet in staat zijn om zo’n erge dingen te doen. Ik schreeuw al vanaf de eerste dag mijn onschuld uit. ” Zijn partner en zus van de slachtoffertjes blijft pal achter hem staan. Hij vroeg de volledige vrijspraak maar daar ging de rechter dus niet op in. Na zijn straf stelde ze hem nog tien jaar ter beschikking van de strafuitvoeringsrechtbank. Dat betekent dat de man na zijn straf nog onder toezicht van de strafuitvoeringsrechtbank komt te staan. Dat kan resulteren in een extra periode in de cel of een extra periode onder toezicht. L. verhuisde ondertussen naar Doornik. (LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.