Derde keer, niet de goede keer voor veertiger: opnieuw 6 maanden cel voor slagen aan buurman

©Keith Allison iStock
©Keith Allison iStock
Redactie KW

Een 44-jarige man uit Kortrijk die zich voor de derde keer in amper één jaar tijd voor de correctionele rechtbank moest verantwoorden, is opnieuw veroordeeld. Tot een effectieve celstraf van 6 maanden en een boete van 800 euro dit keer, voor slagen en schoppen aan een buurman. Vandaag verblijft hij in de cel.

Op 5 mei 2019 kon Radovan V. (44) in zijn verblijfplaats in de Recolettenstraat in Kortrijk samen met twee Antwerpse leveranciers opgepakt worden. Er was net 1,5 kilogram drugs geleverd. De arrestaties en huiszoekingen kwamen er nadat de politie de woning van Radovan V. al enkele maanden nauwlettend in het oog had gehouden. Ze konden er zo’n 200 verschillende klanten spotten die telkens korte bezoekjes brachten. De woning van V. deed volgens het gerecht dienst als opslagplaats. Hij kreeg 30 maanden cel, waarvan 18 maanden effectief en zat 11 maanden in voorhechtenis. Als uitloper van die drugszaak kreeg hij nog een dagvaarding voor de verboden wapens aan de broek. Er konden een kruisboog, een boksbeugel en bankkaartmessen gevonden worden. Ook bij een huiszoeking op 3 augustus 2018 waren al eens twee vuurwapens en 5 patronen gevonden. Dat leverde hem in juni nog eens 3 maanden cel en een boete van 800 euro op.

Schadevergoeding

Een gespannen relatie met een buurman, die regelmatig de politie verwittigde voor de overlast die V. veroorzaakte, resulteerde zowel op 29 januari 2018 als op 2 maart 2019 in slagen en schoppen. Daar krijgt hij nu 6 maanden extra celstraf voor. De rechter was zijn drugsverleden nog niet vergeten. “Zou het niet zijn omdat er om de haverklap drugsgebruikers bij jou over de vloer komen dat de buur klaagde?” , vroeg ze zich af. Aan de buurman moet V. een schadevergoeding van 1.250 euro betalen. (LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.