https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Deliverookoerier deelt enkele slagen uit na discussie met fietser in Kortrijkse centrum

Redactie KW

Een 23-jarige Fransman die als koerier van Deliveroo op pad was, deelde tijdens een discussie in het verkeer in het Kortrijkse centrum enkele klappen uit aan een fietser. Het leverde hem een dagvaarding voor de rechtbank op. Hij vroeg er zelf zonder straf vanaf te kunnen komen.

Op een zondagavond halfweg september 2021 was Raouf A. uit Roubaix als werkstudent op pad in Kortrijk. Met zijn wagen bracht hij in de binnenstad leveringen rond voor Deliveroo. De student verpleegkunde kreeg het in de Rijselstraat aan de stok met een fietser. Wat verderop aan het Sint-Michielsplein zette hij zich langs de kant, stapte uit en deelde enkele fikse vuistslagen aan de fietser uit. “De fietser daagde als eerste uit en zwaaide met zijn armen”, aldus de advocaat van de Franse student verpleegkunde.

“Maar ik geef toe dat hij door medicatie prikkelbaar was.” A. liep nog nooit een veroordeling op en vroeg de rechter er zonder straf vanaf te kunnen komen. Hij bood zijn excuses aan het slachtoffer aan. De openbare aanklager vorderde een celstraf van 5 maanden en een boete van 400 euro. “Het gedrag van deze koerier is niet representatief voor de duizenden koeriers die dagelijks maaltijden leveren”, aldus Rodolphe Van Nuffel van Deliveroo. “Bij Deliveroo veroordelen we alle vormen van geweld. Integriteit en inclusiviteit liggen ons nauw aan het hart.” Vonnis op 27 oktober. (LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.