Dader van oudermoord in Bredene op weg naar hof van assisen

Het lichaam van de vrouw lag begraven in de duinen tussen Oostende en Bredene.© DJ
Het lichaam van de vrouw lag begraven in de duinen tussen Oostende en Bredene.© DJ
Redactie KW

De man die meer dan drie jaar geleden zijn 82-jarige moeder doodsloeg en in de duinen van Oostende begroef, is op weg naar het hof van assisen. Het parket wil de man namelijk voor oudermoord vervolgen. Hij werd dinsdagmorgen alvast doorverwezen naar de kamer van inbeschuldigingstelling in Gent. Lees: de eerste stap richting assisen werd genomen.

Het parket wil Frank P. (49) uit Bredene voor een volksjury brengen. De man wordt vervolgd voor ‘oudermoord’, één van de allerzwaarste misdrijven uit het strafwetboek. Even werd er getwijfeld of de zaak niet voor de correctionele rechtbank zou eindigen, maar dat wordt dus wellicht niet het geval. De kamer van inbeschuldigingstelling spreekt zich daar binnenkort definitief over uit. Maar het moge duidelijk zijn: Frank P. is op weg naar het hof van assisen.

Verdwijning

“In een rusthuis.” Dat antwoordde Frank P. (49) toen zijn omgeving vroeg waar zijn moeder Solange Lennaert (82) precies was. De twee woonden samen in een appartement in de Nukkerstraat in Bredene, maar midden 2017 verdween die laatste van de aardbodem. De buren zagen haar niet meer en namen genoegen met de uitleg van zoon Frank. Die bleef ondertussen wel gewoon het pensioen van zijn moeder opstrijken. Naar verluidt ging het om zo’n 1.500 euro per maand.

De waarheid kwam echter uit toen Solange haar identiteitskaart maar niet kwam vernieuwen. De wijkagent rook onraad en maakte melding van de verdwijning. De speurders vielen uiteindelijk eind mei 2019 op het appartement binnen. Zelfs de septische putten werden geleegd, allemaal in de zoektocht naar het lichaam van de vrouw. Er werd echter geen spoor van de bejaarde vrouw gevonden.

Bekentenissen

Frank P. loog aanvankelijk, maar bij een tweede verhoor ging hij toch tot bekentenissen over. Hij wees zelfs het lichaam van zijn moeder in de duinen tussen Oostende en Bredene aan. Volgens hem gaf hij zijn moeder een vuistslag in het gezicht toen ze in september 2017 nog maar eens ruzie kregen. De oude vrouw viel en stierf. De wetsdokter kon op het lichaam geen duidelijk doodsoorzaak meer vaststellen. Frank P. blijft erbij dat hij haar niet dood wou.

Wel gaf hij toe dat hij haar lichaam in de duinen, in een zone die niet toegankelijk was voor wandelaars, begroef. Hij ging geregeld terugkijken om te zien of ze nog goed afgedekt was. En dat hij haar pensioen bleef opstrijken. Dat aspect van de zaak werd echter afgesplitst. Wellicht zal hij zich dan ook nog eens voor informaticabedrog en oplichting moeten verantwoorden. Het onderzoek naar die inbreuken wordt momenteel nog voortgezet.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier