Dader (26) aangehouden voor poging tot moord na steekincident in Sint-Jozefskliniek in Izegem

In de Sint-Jozefskliniek moet men het een paar dagen zonder de getroffen spoedarts doen. © Frank Meurisse
Wouter Vander Stricht

In de Izegemse Sint-Jozefskliniek zindert het steekincident van maandagnamiddag nog na. De spoedarts die getroffen werd door de eerste uithalen van een verwarde man, heeft oppervlakkige snijwonden. De kompaan van de dader, die mee de spoed was binnen gekomen, was er erger aan toe, maar is buiten levensgevaar. Intussen besliste de onderzoeksrechter de dader, B.S. (26) verder aan te houden.

Bernard Ceriez, directeur van de Izegemse Sint-Jozefskliniek, bevestigt dat de spoedarts binnenkort weer aan de slag zal kunnen. “Zijn verwondingen zijn eerder oppervlakkig. Het is natuurlijk altijd schrikken als zoiets voorvalt, maar urgentie-artsen zijn wel voorbereid op mensen met agressief gedrag. Dat komt jammer genoeg wel meer voor. Er zijn altijd wel incidentjes, maar in de periode dat ik hier aan de slag ben, is dat toch wel het zwaarste.”

Dader snel gevat

Daarmee doelt de directeur ook op de vriend van de dader die werd geraakt. Hij is buiten levensgevaar en herstelt van zijn verwondingen. De dader, de 26-jarige B.S., kon vrij snel gevat worden.

Intussen werd hij voorgeleid voor de onderzoeksrechter die besliste om betrokkene verder aan te houden. Er zal een psychiater worden aangesteld om betrokkene te onderzoeken. Er werd gevorderd voor poging tot moord.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.