https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Camera’s moeten vandalen weghouden van nieuwbouwwoningen

© (Foto JVM)
© (Foto JVM)
Jan Van Maele
Jan Van Maele Medewerker KW

De Brugse Maatschappij voor Huisvesting heeft drie camera’s geplaatst aan een nieuwe wijk met 79 woningen nadat er de voorbije weken verschillende keren werd ingebroken. Eenmaal binnen richtten de vandalen schade aan of hielden ze een feestje. Een buit was er nooit. “We willen een duidelijk signaal geven dat dergelijke zaken absoluut niet kunnen”, zegt voorzitter Franky Demon.

De overlast in de woonwijk in de André Goossensstraat, tussen de Dudzeelse Steenweg en de Bommelbeek, houdt al enkele weken aan. Op de site zijn 79 nieuwe woningen met zicht op de polders in Koolkerke gebouwd.

Op amper twee weken tijd werd al drie keer ingebroken. Dat de daders niet op zoek zijn naar waardevolle spullen, bewijst het feit dat er geen buit is. De eerste keer sloegen de vandalen een groot venster stuk en drongen ze een appartement binnen. Daar hielden ze vervolgens een feestje en liepen ze op de muren.

Een tweede keer braken ze binnen in de kelders waar ze rookten. Uiteindelijk ging het brandalarm af en sloegen ze op de vlucht voor de aankomst van de brandweer. Voorbije woensdag probeerden ze dan weer een deur van een appartement te forceren met een koevoet. De camera’s moeten de overlast tegengaan.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.