Caféruzie eindigt met twee gebroken hielbenen: agressieveling krijgt werkstraf

Een 44-jarige man uit Zedelgem heeft in de Brugse rechtbank 80 uur werkstraf gekregen voor een zware caféruzie in Oostende. Een man die voor hem op de vlucht sloeg, brak zijn beide hielbenen.

©PeopleImages Getty Images
©PeopleImages Getty Images

Op 5 juli 2018 ging Zedelgemnaar E.V. in café Le Relais in Oostende een man te lijf. De aanleiding zou een banale ruzie over een vrouw zijn geweest. Het slachtoffer, een Oostendenaar, keerde na de vechtpartij huiswaarts met verwondingen aan schouder, hoofd en borstkas. Maar E.V. ging hem met twee kompanen achterna. Toen het slachtoffer hen op de deur hoorde bonken, sprong hij in paniek over de afsluiting van zijn tuinmuur en brak daarbij zijn beide hielbenen.

Arbeidsongeschikt

Volgens zijn advocate Maya Vanden Bogaerde zal het slachtoffer nooit meer volledig de oude worden. “ Hij is nog altijd arbeidsongeschikt en moest intussen al vijf ingrepen ondergaan door botinfecties ”, zei ze tijdens het proces. De verdediging legde de verantwoordelijkheid voor de letsels aan de hielen bij het slachtoffer. “Mijn cliënt maakte inderdaad de ongelukkige beslissing om na die ruzie verhaal te halen”, stelde advocaat Stijn Timmerman. “Maar aan de woning van het slachtoffer zijn geen slagen meer gevallen. Het slachtoffer had ook de politie kunnen bellen in plaats van over die afsluiting te springen.”

Brutaal en agressief

De rechter zag dat anders en oordeelde dat de hielbeenbreuken misschien niet het gevolg waren van de slagen, maar wel van bedreigingen. “De schade aan de voor- en binnendeur tonen aan hoe brutaal en agressief de beklaagde te werk ging”, stelde hij. “Dat het slachtoffer voor zijn leven vreesde, was geenszins overdreven.” Aan het slachtoffer kende de rechter een voorlopige schadevergoeding van 3.500 euro toe. (AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.