https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Burgemeester Jan de Keyser na steekpartij in Oostkamp: “Ook mijn wereld stond even stil”

Jan de Keyser roept op tot waardigheid en rust. © foto GS
Redactie KW

In de nacht van zaterdag op zondag overleed een 15-jarige jongen uit Brugge na een steekpartij op een verjaardagsfeestje in Oostkamp. Burgemeester Jan de Keyser was in eerste instantie aangedaan, maar beloofde dat zijn gemeente zal rechtveren.

“Toen ik deze nacht door de politie werd opgebeld om het nieuws te vernemen van het overlijden van een 15-jarige jongeman – na een steekpartij op een verjaardagsfeestje in onze gemeente – stond ook mijn wereld even stil. De aanwezigen op het feestje worden door de bevoegde instanties verhoord om klaarheid te krijgen van de feiten”, aldus de Keyser.

Zinloos geweld doet pijn

Momenteel wordt er veel verteld en geschreven over het voorval. De burgemeester roept dan ook op tot sereniteit. “Ik roep iedereen op tot ‘waardigheid’ en ‘rust’. Laten we de gerechtelijke en politionele medewerkers hun werk doen en de conclusies daaromtrent afwachten. Iedere vorm van zinloos geweld doet pijn in een gemeenschap. Dat het nu exclusief jongeren betreft, raakt ons extra.”

“Temeer we in onze gemeente veel belang hechten aan verbondenheid. Vorige week openden we – op een boogscheut van de plaats delict – nog een nieuw buurthuis waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en tal van vrijwilligers klaar staan om er een gezellige plek van te maken”, vertelt de burgemeester.

Community zal rechtveren

“Vandaag komen we jammer genoeg met dramatisch nieuws in de media. Naast het feit dat het ons als mens raakt (ja, iedere mama, papa, opa, oma, broer, zus… denkt nu wel eens: stel je maar eens voor dat het met iemand uit ons gezin zou gebeuren…), raakt het een 8020-er ook in zijn fierheid. Ik blijf er alle vertrouwen in bewaren. De 8020-community zal rechtveren én ‘verbondenheid’ nog meer op de agenda plaatsen. Ondertussen voelen we mee met iedereen die in dit drama is betrokken.”

(NT/ foto GS)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.