Minderjarige opgepakt na fatale burenruzie

© iStock
Redactie KW

Na de fatale steekpartij in Maldegem maandagavond iets na 19 uur is een minderjarige opgepakt. De hulpdiensten waren opgeroepen om tussenbeide te komen bij een burenruzie, maar een 53-jarige man overleed aan zijn verwondingen.

De feiten gebeurden rond 19.15 uur in Maldegem. Politie en parket geven geen details over de omstandigheden, maar een 53-jarige man kwam om het leven, nadat een burenruzie uit de hand liep. “Het parket stapte ter plaatse af, samen met het labo, de onderzoeksrechter, de jeugdrechter, een wapendeskundige en een wetsarts. Gisterenavond werd een minderjarige verdachte gearresteerd. Hij wordt vandaag nog voorgeleid voor de jeugdrechter in Gent”, meldt het parket. De wetsarts zal een autopsie uitvoeren op het lichaam van het slachtoffer.

Dat het niet de eerste maal was dat het tussen de beide buren tot een hoogoplopende ruzie kwam, werd ons door de buren bevestigd. Vorige zaterdag kwam het nog tot een hoogoplopende discussie tussen de man en het gezin. Niemand van de andere buren heeft veel contact met de man die werd neergestoken, noch met het gezin dat betrokken was bij de steekpartij. (LV/Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier