https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Brusselaar schopt en bespuwt politie-inspecteurs en riskeert 12 maanden cel

Redactie KW

Een 32-jarige Brusselaar uit Sint-Jans-Molenbeek had geen zin om uitleg te komen geven aan de rechter voor zijn wangedrag tegenover twee politie-inspecteurs van zone Westkust. “Ik eis de maximumstraf van 12 maanden en wil een krachtig signaal”, sprak de procureur.

Op 7 mei liep de 32-jarige Francesco L. dronken rond in De Panne en viel hij tal van mensen lastig. De politie werd erbij geroepen maar dat werkte als een rode lap op een stier voor de Brusselaar. “Hij gedroeg zich van meet af aan tot zijn opsluiting in de cel ronduit weerspannig en agressief”, zegt de advocaat van beide inspecteurs. “Zij wilden gewoon hun job doen en werden beschimpt en in volle coronatijd zelfs bespuwd. De man wilde ook kopstoten en schoppen uitdelen. We vragen voor elk 400 euro schadevergoeding.”

De procureur was niet mals voor Francesco L., die al een goedgevuld strafblad heeft, problemen heeft met de politie of gezag en momenteel in de gevangenis van Sint-Gillis verblijft. “Alle lof eigenlijk voor de politie dat zij een ambetant dronkaard die hen bleef beschimpen toch met het nodige respect bleven behandelen. Ze zorgen er zelfs voor dat hij zichzelf niet kon verwonden. Maar de man bleef zich maar agressief gedragen en verwensingen uiten, ook toen er versterking werd opgeroepen. Alle lof voor het geduld van de politie. Ik denk dat dit 30 jaar geleden bij de Rijkswacht niet het geval zou geweest zijn. Die man verkeert in wettelijke herhaling en daardoor kan de straf verdubbeld worden. Ik eis de maximale straf van 12 maanden cel en 1.600 euro boete als krachtig signaal.”

Vonnis op 8 oktober. (JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten