Brusselaar die politiemensen schopt en bespuwt krijgt acht maanden cel

Redactie KW

Een 32-jarige Brusselaar is bij verstek veroordeeld tot acht maanden cel en 1.600 euro omdat hij zich misdragen heeft tegen twee politie-inspecteurs van zone Westkust. Die heeft Francesco L. geschopt en bespuwd, in volle coronatijd.

Op 7 mei liep de 32-jarige Francesco L. uit Sint-Jans-Molenbeek dronken rond in De Panne en viel hij tal van mensen lastig. De politie werd erbij geroepen maar dat werkte als een rode lap op een stier voor de Brusselaar. “Hij gedroeg zich van meet af aan tot zijn opsluiting in de cel ronduit weerspannig en agressief”, zegt de advocaat van beide inspecteurs. “Zij wilden gewoon hun job doen en werden beschimpt en in volle coronatijd zelfs bespuwd. De man wilde ook kopstoten en schoppen uitdelen.”

De procureur was niet mals voor Francesco L., die al een goedgevuld strafblad heeft, problemen heeft met de politie of gezag en momenteel in de gevangenis van Sint-Gillis verblijft. “Alle lof voor het geduld van de politie dat zij een ambetant dronkaard die hen bleef beschimpen toch met het nodige respect bleven behandelen. Ze zorgen er zelfs voor dat hij zichzelf niet kon verwonden. Maar de man bleef zich maar agressief gedragen en verwensingen uiten, ook toen er versterking werd opgeroepen. Ik denk dat dit 30 jaar geleden bij de Rijkswacht niet het geval zou geweest zijn.”

De procureur eiste een strenge straf als krachtig signaal en kreeg die met de acht maanden effectieve celstraf ook. (JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier