Bruggeling die agent in gezicht spuwde in volle pandemie krijgt acht maanden voorwaardelijke celstraf

Redactie KW

Een 32-jarige Bruggeling heeft acht maanden voorwaardelijke celstraf gekregen omdat hij in volle coronacrisis een politieagent in het gezicht spuwde.

Op 20 september zorgde V.V. (32) in beschonken toestand voor problemen in het appartementsgebouw waar hij woont. Zijn vader, die in hetzelfde gebouw woont, verwittigde ten einde raad de politie. “De beklaagde wou de politie niet binnenlaten omwille van de coronacrisis”, verduidelijkte de procureur. “Toen hij uiteindelijk naar buiten kwam ontspoorde de situatie. De beklaagde gedroeg zich agressief en arrogant waarop de agenten hem boeiden en meenamen naar het politiekantoor.”

In de combi kwam V.V. maar niet tot bedaren. Hij bleef zich verzetten en spuwde zelfs een agent in het gezicht. Zijn advocaat drong aan op de opschorting, gekoppeld aan voorwaarden. “Ik vraag mij af of die arrestatie wel nodig was”, pleitte meester Kris Vincke. “Mijn cliënt noemde de politie arbeiders van de staat, maar werd hierop zelf verweten voor vetzak. Hij incasseerde zelf een slag en een schop en hield daar een blauw oog aan over.”

(AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier