Bredenaar die banden van minstens zeventien wagens lek stak riskeert 150 uur werkstraf

Redactie KW

Een 54-jarige Bredenaar riskeert in de Brugse rechtbank 150 uur werkstraf voor vandalisme.

Bestuurders die hun wagen langs de Gentstraat in Bredene parkeerden vonden vanaf december 2019 geregeld een briefje tussen de ruitenwissers. “Je parkeert beter elders als je platte banden wil vermijden”, stond er op te lezen. Vanaf juli 2020 voegde de mysterieuze briefschrijver de daad bij het woord en stak hij in de straat de banden lek van minstens zeventien wagens.

Na observaties kreeg de politie B.R. in het vizier als mogelijke dader. De man had eerder al een klachtenbrief geschreven naar de politie over een parkeerboete. Het handschrift op die brief bleek te matchen met dat op de briefjes tussen de ruitenwissers, waarna het net zich sloot.

Volgens de procureur was de man gefrustreerd omdat hij elk jaar 30 euro moest ophoesten voor een parkeerkaart, terwijl toeristen met een blauwe kaart gratis mochten parkeren en voortdurend de plaatsen voor zijn woning inpalmden. “De beklaagde had wel niet door dat hij in vele gevallen zijn buren trof met zijn laffe daden”, sneerde procureur Mike Vanneste.

B.R., die nog nooit eerder voor een rechter stond, drukte zijn spijt uit. “Ik had beter moeten nadenken en ga de schade vergoeden”, zuchtte hij. De uitspraak volgt op 24 juni. (AFr)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten