Boete en werkstraf voor koppel voor slagen en vernielingen bij buren

Een koppel uit Pittem moet van de rechter een boete van 400 euro betalen en een werkstraf van 70 uren uitvoeren. Na een aanslepende discussie met hun buren over hun blaffende hond brachten ze enkele vernielingen aan en deelden klappen uit. Ondertussen verhuisden ze van Lendelede naar Pittem.

De beklaagden moeten zo'n 2.150 euro schadevergoeding betalen.©Photographer: Andrey Popov Getty Images
De beklaagden moeten zo’n 2.150 euro schadevergoeding betalen.©Photographer: Andrey Popov Getty Images

Op 25 november 2017 keerden Dieter D. (27) en Joachim D. (31) na een instuif naar huis terug. Ze hadden stevig gedronken en vonden dat ze zich voldoende moed hadden ingedronken om rond 3 uur ’s nachts eens bij hun overburen aan te bellen. “Om eens hun gedacht te zeggen over een aanslepende discussie met die buren over hun blaffende hond, niet om slagen uit te delen”, aldus hun advocaat.

De vrouw des huizes kreeg aan de voordeur wat dronkenmanspraat te horen maar haar echtgenoot, die via de zijkant naar buiten was gegaan, kreeg van Dieter D. een slag waardoor hij op de grond viel. Het duo betaalde al zo’n 900 euro schadevergoeding.

Omdat de feiten al drie jaar geleden zijn, vroeg de openbare aanklager slechts een boete van 400 euro. Die legde de rechter dan ook op aan Dieter D. Voor Joachim D. had ze een werkstraf in petto. In totaal moeten ze een schadevergoeding van zo’n 2.150 euro betalen. (LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.