https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Blankenbergenaar wordt halfdood geslagen in aanslepend drugsconflict

Redactie KW

Een 36-jarige Bruggeling riskeert in de Brugse rechtbank vijftien maanden cel voor een gewelddadige afranseling in het drugsmilieu. Hij sloeg een Blankenbergenaar halfdood, maar werd niet veel later zélf afgetuigd. Volgens het parket gebeurde dat in opdracht van de Blankenbergenaar.

Op 25 maart vorig jaar liep een aanslepend drugsconflict tussen Bruggeling Mohamed T. (36) en Blankenbergenaar Mohamed E. (31) zwaar uit de hand. Omdat E. kwam provoceren aan zijn woning verkocht T. hem een resem slagen en schoppen. De Blankenbergenaar hield daar een hersenbloeding en een gebroken oogkas aan over. “Even bleek hij in levensgevaar”, stelde de procureur. “Maar dat bleek uiteindelijk niet het geval.”

T. werd opgepakt en verklaarde dat E. zijn zoon had bedreigd. Op 25 april werd Mohamed T. op zijn beurt afgetuigd met slagen, schoppen en stokslagen. De dader, Blankenbergenaar Ali H. (28), werd volgens het parket gestuurd door Mohamed E. Die laatste werd immers kort voordien door de politie gespot aan de woning van T. “Hij zinde duidelijk op wraak”, aldus de procureur.

Voor Mohamed T. vroeg de procureur vijftien maanden cel. Voor Mohamed E., die momenteel vier jaar cel uitzit voor drugshandel, vroeg ze zes maanden cel. T. kwam niet opdagen voor zijn proces. E. ontkende zijn betrokkenheid met klem. Ali H. verklaarde dat hij inderdaad op eigen houtje had gehandeld. Hij riskeert een jaar cel;

E. moest zich donderdag ook nog in een dossier van partnergeweld verantwoorden. De procureur vroeg een jaar cel voor E. omdat hij zijn vriendin sloeg en herhaaldelijk bedreigde, zelfs vanuit de gevangenis. De uitspraak in beide zaken volgt op 21 oktober. (AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.