Blankenbergenaar wordt halfdood geslagen in aanslepend drugsconflict: vijftien maanden cel

Redactie KW

Een 36-jarige Bruggeling heeft in de Brugse rechtbank vijftien maanden cel gekregen voor een gewelddadige afranseling in het drugsmilieu. Hij sloeg een Blankenbergenaar halfdood, maar werd niet veel later zélf afgetuigd.

Op 25 maart vorig jaar liep een aanslepend drugsconflict tussen Bruggeling Mohamed T. (36) en Blankenbergenaar Mohamed E. (31) zwaar uit de hand. Omdat E. kwam provoceren aan zijn woning verkocht T. hem een resem zware slagen en schoppen. De Blankenbergenaar hield daar een hersenbloeding en een gebroken oogkas aan over.

T. werd opgepakt en verklaarde dat E. zijn zoon had bedreigd. Op 25 april werd Mohamed T. op zijn beurt afgetuigd met slagen, schoppen en stokslagen. De dader, Blankenbergenaar Ali H. (28), werd volgens het parket gestuurd door Mohamed E. Die laatste werd immers kort voordien door de politie gespot aan de woning van T. “Hij zinde duidelijk op wraak”, stelde de procureur.

Voor Mohamed T. vroeg de procureur vijftien maanden cel. T. kwam niet opdagen voor zijn proces. Voor Mohamed E., die momenteel vier jaar cel uitzit voor drugshandel, vroeg ze zes maanden cel. De man ontkende zijn betrokkenheid evenwel met klem. Ali H. bevestigde dat hij op eigen houtje had gehandeld en kreeg een jaar cel. Mohamed E. werd vrijgesproken op basis van twijfel. (AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.