https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Blankenbergenaar krijgt twee jaar voorwaardelijke celstraf voor verkrachting meisje (15)

Redactie KW

Een 30-jarige Blankenbergenaar heeft in de Brugse rechtbank twee jaar voorwaardelijke celstraf gekregen voor verkrachting van een vijftienjarig meisje, grooming en aanzetten tot ontucht van minderjarigen.

In februari 2018 kwam aan het licht dat Kevin V. in de weken voordien een toen twaalfjarig meisje via Facebook Messenger meermaals berichtjes had gestuurd met een seksuele ondertoon. Bij een huiszoeking in zijn woning troffen de speurders 35 kinderpornografische foto’s aan op zijn smartphone en laptop. Verder onderzoek wees uit dat de man tussen 2011 en 2013 nog twee andere minderjarige meisjes via het chat had benaderd. Hij vroeg de meisjes om zich voor de webcam uit te kleden en zich te bevredigen. Een van de meisjes ging daar ook op in.

In de zomer van 2012 ging V. nog een stapje verder en vergreep hij zich in Diest aan zijn toen vijftienjarige vriendin. Het meisje had naar eigen zeggen geen zin in seks, maar V. nam daar geen genoegen mee. Na de verkrachting zette het meisje een punt achter de relatie. Volgens de gerechtspsychiater kampt de beklaagde met een lichte zwakbegaafdheid, maar is er geen reden om hem te interneren. Het parket vroeg de raadkamer dan ook tevergeefs om V. naar een psychiatrische instelling te sturen.

Kevin V. zat van 27 september 2018 tot 19 april 2019 in voorhechtenis en kwam daarna vrij onder voorwaarden. V. zou zich aan die voorwaarden gehouden hebben en kon nog een blanco strafblad voorleggen. Als een van voorwaarden die de rechter hem maandag oplegde moet V. zijn seksuele problematiek aanpakken. (AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.